V POLETJE Z VEČ ZNANJA IN SAMOZAVESTI. KODA: VARNOPOLETJE60

 

SPLETNI TEČAJ

"PRVA POMOČ IN TEMELJNI POSTOPKI OŽIVLJANJA DOJENČKOV IN OTROK"


Kdaj ste nazadnje obnovili znanje prve pomoči? In kaj če bo jutri življenje otroka odvisno od vašega znanja ukrepanja?
 
Najsrčekbije je e-tečaj za starše, dedke, babice, strice, tete, varuške, vzgojitelje, učitelje, trenerje in vse druge, ki vsak dan skrbite za otroke in se zavedate pomena izobrazbe na tem področju!
 
NAROČI TEČAJ
PODARI TEČAJ

Cena programa 49,90

- 60% s kodo VARNOPOLETJE60

samo 19,96 €

(*akcija velja le do 7. 4. 2024)

Skupaj, za manj skrbi in še bolj sproščeno otroštvo!

Ringaraja.net že 20 let informira, osvešča in podpira starše ter bodoče starše pri načrtovanju družine, pri negi in vzgoji otrok. Zadnjih 10 let naši strokovni sodelavci, zdravstveni delavci, z izobraževanjem vzgojiteljic, učiteljic in ostalih vzgojno-varstvenih ter pedagoških delavcev skrbijo, da so vaši otroci varnejši v vrtcih in šolah po vsej Sloveniji.

Tečaj Najsrčekbije je na vašo željo zdaj na voljo tudi vam, staršem!

“Najbolj pogubna napaka, ki jo lahko storimo starši je, da ne storimo ničesar, ker nas je strah, da bomo otroku škodovali. 

V kritičnih situacijah je za življenje našega otroka NUJNO, da naredimo, kar znamo!“

 

Simona Korenčan, dr. med.
mama, zdravnica in avtorica e-tečaja

Kaj o spletnem tečaju Najsrčekbije pravijo tečajniki?

Dominika

“Tečaj je odličen, res dobra vsebina. Sama sem vzgojiteljica v vrtcu in bi bilo dobro ta tečaj narediti kar kot obvezen predmet že tekom izobraževanja za ta poklic. Z veseljem tečaj tudi priporočim!”

Mojca

“Sporočam, da je tečaj super. Danes sem prišla do konca in moram iskreno priznati, da nisem imela pojma. Že pred nakupom, ko mi je znanka omenila ta tečaj, sem se stresla, da vem, da sploh ne znam oživljati osebe. Ne odrasle, ne otroka. In to je bil zame prvi alarm, da moram nekaj ukreniti. In ja, tečaj bom šla se večkrat skozi, da si lahko memoriziram vse podrobnosti, saj so zelo pomembne in koristne.”

Nina

»Rada pohvalila izjemno uporabne vsebine v tečaju - kot vzgojiteljica se s situacijami, ki ogrožajo otrokovo zdravje, pogosto srečujem in ta tečaj nam pomaga, da čim bolje odreagiramo.«

»To ni stvar, ki bi jo prepustili naključju …«

Bolnišnice in nujne službe so v teh časih preobremenjene, dostop do zdravnikov in zdravstvenih storitev je, kot poročajo starši, pogosto omejen ali počasnejši, poškodb doma pa vse več.

Nihče od nas si ne želi »zmrzniti«, ker ne bi vedel, kaj točno storiti!

Čeprav nas je vse groza pomisliti na to, da bomo morali kdaj reševati življenje svojemu otroku, ali pa ravno zaradi tega, je še toliko bolj pomembno, da se na to ustrezno v naprej pripravimo in znanje redno obnavljamo.

3 KLJUČNA DEJSTVA TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA!

9 od 10 primerov srčnih zastojev se zgodi izven bolnišnice
Najpogosteje smo v situaciji, ko otrok potrebuje oživljanje sami
Da otroku rešimo življenje in preprečimo trajne poškodbe so najbolj pomembne prve minute

V veliki večini primerov starši ne vemo, kako bi pristopili k otroku, ki potrebuje pomoč, predvsem zaradi strahu in panike!

 

10 LET IZKUŠENJ S TEČAJEM NAJSRČEKBIJE

 

Ko smo na pobudo prim. Ivana Vidmarja, dr. med., pričeli z izvajanjem prvih tečajev temeljnih postopkov oživljanja v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah, je bilo poznavanje teh postopkov na zaskrbljujoče nizki ravni.

Namen projekta je bil (in še vedno je) prilagoditi postopke oživljanja laičnim uporabnikom, nato pa poznavanje in sposobnost uporabe razširiti med ciljno populacijo, vzgojno-varstvene in pedagoške delavce v Sloveniji. 

Danes, 10 let kasneje, po več kot 270 izvedenih tečajih v preko 100 različnih vrtcih in osnovnih šolah ter povratnih informacijah 7.500 tečajnikov, lahko brez dvoma zatrdimo, da je Najsrčekbije vodilni tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok pri nas. 

NAROČI TEČAJ
PODARI TEČAJ

Cena programa 49,90 

- 60% s kodo VARNOPOLETJE60

samo 19,96 € 

Kjer naši otroci vidijo priložnosti, starši pogosto vidimo nevarnosti.

Dovolite si biti bolj sproščeni.

Mama, zdravnica, aktivistka

 

Simona Korenčan, dr. med. je najprej mama, nato zdravnica in aktivistka. Projektu Najsrčekbije se je pridružila še v času študija na medicinski fakulteti v Ljubljani. V času, ko je delala na Pediatrični kliniki na oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo, pa je postala ena najbolj aktivnih in cenjenih izvajalk usposabljanj v vrtcih in šolah, o čemer pričajo številni navdušeni odzivi tečajnikov in vodstvenih delavcev. Simona je danes zaposlena na Očesni kliniki v UKC Ljubljana. Poleg predanosti zdravstvenemu poklicu in izobraževanju staršev, vzgojiteljev in učiteljev na področju prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok je njena strast zdrava prehrana, kar potrjuje licenca Mednarodnega olimpijskega komiteja. 

“Vsi imamo otroke, svojce in prijatelje, za katere si želimo, da bi jim v primeru, ko bi to potrebovali, ljudje priskočili na pomoč in ne pogledali stran. Zato si prizadevam, da bi izobrazili čim več ljudi o osnovah oživljanja in prve pomoči.”

Poslanstvo avtorice spletnega tečaja Najsrčekbije je, da ti poda praktične in razumljive nasvete o tem, kako pravilno pomagati in oskrbeti otroka v primeru statistično najbolj pogostih poškodb in stanj, ki ogrožajo otrokovo zdravje.

PROGRAM TEČAJA

1. Tujek v dihalni poti
2. Heimlichov prijem
3. Tri ključna dejstva oživljanja
4. Temeljni postopki oživljanja
5. Stabilni bočni položaj za nezavestnega
6. Poškodbe trebuha
7. Zlom, zvin, izpah
8. Odrgnine in rane
9. Ugriz drugega otroka ali živali
10. Poškodba očesa
11. Poškodba glave
12. Kako odstraniti klopa
13. Krvavitev iz nosU
14. Opekline
15. Amputacije
16. Vročinski krči (prvič, ponovitve)
17. Težko dihanje in dihalna stiska
18. Uporaba epipena
19. Uporaba AED pri otrocih
20. Zastrupitve
21. Vsebina kompleta za prvo pomoč
22. Domača lekarna

S pridobljenimi veščinami in usmeritvami, boš po tečaju sposobna/sposoben mirno in odločno uporabiti ustrezne postopke ob pravem času, brez strahu, da bi otroku škodovala/škodoval.

Po opravljenem tečaju...

NAROČI TEČAJ
PODARI TEČAJ

Cena programa 49,90 

- 60% s kodo VARNOPOLETJE60

samo 19,96 € 

 

“Starši, stari starši, vzgojitelji in učitelji bi morali redno osveževati znanje prve pomoči in postopkov oživljanja otrok, da bi samozavestno in brez strahu znali pomagati, ko je potrebno”

 

Simona Korenčan, dr. med. 

Kaj o spletnem tečaju Najsrčekbije pravijo tečajniki?

Nina

“Ravnokar sem opravila vaš spletni tečaj. Vsebine so me naravnost navdušile, obogatile moje znanje. Sem mamica 2 leti in pol staremu otroku in vzgojiteljica v vrtcu, kjer vemo, da ne manjka vsakodnevnih odrgnin in manjših poškodb. Pridobljeno znanje mi bo v veliko pomoč v kriznih situacijah. Hvala vam za to kar delate in zahvala  tudi gospe Simoni za prijetno in strokovno vodenje tečaja.”

Maja

“Tečaj mi je bil zelo všeč, ker vsebuje praktične prikaze in razumljive razlage. Poleg vsega ostalega mi je bil zanimiv tudi del o malih baterijah, ki jih otroci lako pogoltnejo.”

Gašper

»Nisem ravno velik pristaš izobraževanja prek spleta, zato sem tečaju naj srček bije dal priložnost predvsem zaradi vsebine. Po opravljenem tečaju lahko samo rečem, da mi ni nikakor žal, da sem se tako odločil. Če bi bili vsi spletni tečaji sposobni tako jasno in na kratko povedati ključne stvari, bi bil pripravljen celo spremeniti mnenje o njih ;).«

Z nakupom e-tečaja Najsrčekbije boste dobili:

 • Dostop do vodilnega tečaja prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok pri nas, ki v današnji obliki predstavlja neprimerljivo kombinacijo znanja naših vodilnih strokovnjakov s področja zdravja otrok in 10-letnih izkušenj terenskega dela in interakcije z vzgojno-varstvenimi in pedagoškimi delavci. 

 • 25 skrbno izbranih lekcij, razdeljenih v dva tematska sklopa – Temeljni postopki oživljanja otrok in Prva pomoč – vsako lekcijo sestavljata videoposnetek in kviz za utrjevanje znanja, ki odklepa naslednjo lekcijo v vrsti.

 • Praktične prikaze vseh ključnih postopkov z demonstracijo na živih modelih, vadbeni lutki in s pomočjo rekvizitov (Prva pomoč, domača lekarna…), ki so na voljo tudi vsakemu med nami.

 • Možnost, da tečaj opravite v lastnem tempu, ko vam družinske in službene obveznosti to dopuščajo – brez nevšečnosti, ki jih za seboj potegnejo tečaji v živo in bolj enostavno, kot je branje knjig in priročnikov.

 • Neomejen, doživljenjski dostop do videoposnetkov, ki jih boste lahko gledali kjerkoli in kadarkoli – na tablici, pametnem telefonu ali računalniku – na zahtevo - sami, v miru, ali ko jih boste najbolj potrebovali. 

+ BONUS VSEBINE

 • VIDEO: Kaj vse se skriva v avtomobilski Prvi pomoči in kako nam pride prav?

 • VIDEO: Kaj ima Simona vedno v svoji domači lekarni in česa ne pozabi, ko gre na pot?

 • LEPAK ZA TISK: Algoritem oživljanja in grafični prikaz ključnih korakov oživljanja.

 • LOKACIJE AED NAPRAV + GRATIS VIDEO: Kako uporabiti avtomatski defibrilator?

 • ZNAČKA ZA OPRAVLJEN TEČAJ ter možnost ocene in komentiranja tečaja.

 • KODA ZA 20% POPUSTpovabi 3 izbrance in jim omogoči še ugodnejšo ceno tečaja!

NAROČI TEČAJ
PODARI TEČAJ

Cena programa 49,90 

- 60% s kodo VARNOPOLETJE60

samo 19,96 €