Politika varstva osebnih podatkov

Zadnji─Ź osve┼żeno: 7. november 2020

 

1. O politiki varstva osebnih podatkov

Namen Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) je seznanitev Naro─Źnikov Uporabnikov ter drugih oseb (v nadaljevanju: Posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja DANU d.o.o., Ledarska ulica 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: podjetje, DANU, mi), lastnik in imetnik pravic portala Skrbenstars.si (v nadaljevanju: spletno mesto, Skrbenstars.si) ter pravicami Posameznikov na tem podro─Źju.

 

Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov.

 

 • V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:
 • kontaktne informacije podjetja in kontakt pooblaš─Źene osebe za varstvopodatkov,
 • namene, podlage in vrste obdelave razli─Źnih vrst osebnih podatkov Posameznikov,vklju─Źno s profiliranjem osebnih podatkovPosameznikov,
 • posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretjedr┼żave,
 • ─Źas hrambe posameznih vrst osebnihpodatkov,
 • pravice Posameznikov v zvezi z obdelavo osebnihpodatkov,
 • pravica do vlo┼żitve prito┼żbe v zvezi z obdelavo osebnih

 

Kjer je to primerno, se dolo─Źila, ki se nanašajo na Posameznike, uporabljajo tudi za vprašanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.

 

2. Upravljavec podatkov

V skladu z veljavno zakonodajo vas obveš─Źamo, da bo vaše osebne podatke, zbrane na portalu, obdelovalo podjetje DANU, ki s tem prevzema vlogo upravljavca podatkov.

Vnos podatkov na spletnem mestu Skrbenstars.si je prostovoljen. Posameznik ima pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka in izbrisa svojih osebnih podatkov na na─Źin, ki ga omogo─Źa to spletno mesto.

Zavezujemo se, da ne bomo vršili nezakonitih in neupravi─Źenih posegov v zasebnost posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, varovanju zbirk osebnih podatkov in uporabi le-teh.

Zavezujemo se tudi, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v primeru vašega (vsakokratnega) izrecnega soglasja oziroma v primeru, da bomo v to primorani v skladu z zakonskimi obveznostmi.

Podatke o uporabi spletnega mesta lahko ob─Źasno delimo tudi z našimi pogodbenimi obdelovalci podatkov, kot so ponudniki analiti─Źnih rešitev (Google Analytics), oglaševalske platforme in platforme za pošiljanje e-novic (Google Ad manager, Kajabi), ponudnikom tr┼żnih analiz (MOSS/Fistnet d.o.o.*).

Nabor pogodbenih obdelovalcev se lahko od ─Źasa do ─Źasa spremeni. Navedenim partnerjem lahko posredujemo izklju─Źno anonimizirane podatke, s katerimi lahko opravljajo svoje storitve, ter s tem nam pomagajo zagotavljati normalno delovanje portala, prikazovanje oglasov, izvajanje meritev in analiz uporabe ter oglaševalskih aktivnosti.

*Podjetje Fistnet d.o.o. (DotMetrics) v namen raziskovanja obiskovanja spletnih strani zbira podatke o obiskanosti spletnih strani. Ve─Ź informacij o politiki zasebnosti podjetja lahko najdete na naslednji povezavi: https://script.dotmetrics.net/privacy/privacycenter.html

Stremimo k temu, da pogodbenim obdelovalcem zagotavljamo podatke v skladu s splošno sprejetimi standardi v panogi, ter da jih le-ti uporabljajo le za dogovorjene namene. Lahko se zgodi, da pravilniki o zasebnosti pogodbenih obdelovalcev vsebujejo dolo─Źena dodatna pravila in dolo─Źila glede zbiranja in uporabe podatkov, kakor tudi dodatne prakse spremljanja, kot je uporaba piškotkov in podobnih tehnologij. Svetujemo vam, da ob─Źasno pregledate tudi njihove pravilnike o zasebnosti, saj vam ne moremo zagotoviti, da bodo podatke uporabljali v skladu s pogodbenimi obveznostmi.

 

3. Obdelava podatkov

Podjetje DANU je zavezano k varovanju vaše zasebnost. Politika varstva osebnih podatkov opisuje na─Źine, na katere zbiramo, hranimo, uporabljamo in upravljamo s podatki, vklju─Źno z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate oziroma, ki jih zberemo na spletnem mestu.

 

4. Podatki, ki jih zbiramo o vas

Zbiramo lahko naslednje podatke o vas:

 • Kontaktni podatki (ime in priimek, elektronska pošta, ter naslov, poštna številka in kraj za potrebe izdaje ra─Źuna)
 • Avtomati─Źno zbrani podatki (IP naslov, tip brskalnika, operacijski sistem, privzeti jezik)
 • Tehni─Źni podatki naprave, ki jo uporabljate (tip naprave, model, operacijski sistem, CPU in drugo)

 

5. Kako uporabljamo vaše podatke

Glavni cilji uporabe vaših podatkov so zagotavljanje storitve, optimizacija uporabniške izkušnje (izdaja ra─Źuna, uporabniška podpora) ter ustvarjanje poro─Źil za interno uporabo. Vse podatke hranimo na varnih stre┼żnikih ponudnika Kajabi, ki podatke varuje in upravlja v skladu z globalno politiko varstva osebnih podatkov, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi: https://kajabi.com/policies/privacy.

Nameni uporabe podatkov so lahko naslednji:

 

 • Izvajanje in izboljševanje namena spletnega mesta;
 • Razumevanje vaših preferenc in izboljševanje vaše uporabniške izkušnje na spletnem mestu;
 • Odgovarjanje na vaša vprašanja, zagotavljanje pomo─Źi uporabnikom;
 • Realizacija oglaševalskih in marketinških akcij;
 • Obveš─Źanje o pomembnih spremembah na spletnem mestu, vklju─Źujo─Ź spremembe pravilnikov, tehni─Źna obvestila, novosti, varnostna opozorila in administrativna sporo─Źila;
 • Obveš─Źanje o produktih, promocijah, nagradah, dogodkih ter drugih obvestilih o produktih in storitvah podjetja DANU in naših partnerjev;
 • Pošiljanje spletnih novi─Źk;
 • Za namene statisti─Źne obdelave;
 • Izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

 

6. Tehnologija spremljanja

Na Skrbenstars.si uporabljamo partnersko tehnologije za spremljanje uporabnikov, kot so piškotki, skripte in zna─Źke, s katerimi prepoznamo vašo napravo in si zapomnimo podatke o vaših obiskih. Informacije, shranjene v piškotkih, so lahko povezane z vašimi osebnimi podatki. Ve─Ź podatkov vam je na voljo na tej povezavi: https://kajabi.com/policies/cookie-notice.

 

7. Obveš─Źanje

Vašo elektronsko pošto lahko uporabljamo za razli─Źne namene obveš─Źanja. Osnovni nameni obveš─Źanja so:

 • omogo─Źanje dostopa do kupljenih produktov;
 • obveš─Źanje o novih produktih na spletnem mestu;
 • tehni─Źna, administrativna in varnostna komunikacija.   

Obveš─Źanje poteka s posredništvom zunanjih spletnih servisov (npr. Kajabi), ki omogo─Źajo ustrezno prilagoditev komunikacije. DANU d.o.o. tudi v tem primeru prevzema odgovornost za ustrezno obravnavo vaših podatkov in vam zagotavlja vse pravice, ki izhajajo iz Politike.

 

8. Oglaševanje

Na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih Facebook profilih lahko objavimo oglase in v povezavi z oglaševanjem zbiramo podatke o vas in vaši napravi, kot so ogledi in interakcija z oglasi.

Vsi oglasi na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih Facebook profilih so pregledani in potrjeni s strani podjetja DANU.

Oglaševalci in njihovi analiti─Źni partnerji lahko o vas zbirajo podatke, kot so ogledi, trajanje sesij, kliki in druge oblike interakcije z oglasi, IP naslov z namenom analize, sledenja in merjenja uspešnosti oglasnih aktivnosti.

 

9. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Vaše pravice v povezavi s podatki, ki smo jih zbrali ob vaši uporabi spletnega mesta, so:

 • Zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov in vseh podatkov povezanih z našo uporabo in obdelovanjem vaših osebnih podatkov;
 • Zahteva za popravek ali izbris vaših osebnih podatkov;
 • Zahteva da omejimo našo uporabo vaših osebnih podatkov;
 • Pravica da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, in sicer v strukturiranem, splošno uporabljenem in strojno-berljivem formatu (npr. Excel) in pravica do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu podatkov;
 • Pravica ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov za dolo─Źene namen; in
 • Pravica do umika soglasja za uporabo vaših osebnih podatkov.

Prav tako imate pravico da vlo┼żite prito┼żbo nadzornemu organu, to je Informacijskemu pooblaš─Źencu, ki je dosegljiv na spletnem naslovu: https://www.ip-rs.si/.

V kolikor katerekoli od naštetih pravic ne uspete uveljaviti samostojno s pomo─Źjo uporabniških nastavitev na spletnem mestu, vas vabimo, da nam pišete na [email protected]. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem mo┼żnem ─Źasu.

Pridr┼żujemo si pravico do zavrnitve zahtev, ki se neargumentirano ponavljajo, so skrajno neprakti─Źne, ogro┼żajo zasebnost drugih uporabnikov ali niso predvidene z aktualno zakonodajo.

 

10. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Uporabljamo ustrezne tehni─Źne in organizacijske mere zagotavljanja varnosti vaših osebnih podatkov in zaš─Źite pred nepooblaš─Źenim in nezakonitim dostopom, uporabo, obdelovanjem le-teh, kakor tudi zaš─Źito pred nenamerno izgubo, uni─Źenjem ali poškodovanjem vaših osebnih podatkov.

 • Deljenje oziroma dodeljevanje dostopa do osebnih podatkov v najmanjšem mo┼żnem obsegu in z strogimi omejitvami zaupnosti;
 • Izobra┼żevanje sodelavcev in zunanjih izvajalcev o pomenu zaupnosti ter ohranjanja zasebnosti vaših osebnih podatkov in s tem povezanih varnostnih ukrepov;
 • Redno testiranje in osve┼żevanje varnostne tehnologije, kot sledi iz Politike partnerja Kajabi;
 • Sodelovanje z zanesljivimi ponudniki varnih stre┼żnikov;
 • Ugotovitev identitete pred vsako podelitvijo dostopa do osebnih podatkov.

─îeprav bomo trudili dostop do vaših osebnih podatkov omejiti zgolj na pooblaš─Źene osebe podjetja DANU ter zagotavljati povsem varne stre┼żnike in varnostno tehnologijo za hrambo in varovanje vaših osebnih podatkov, vam 100% varnosti vaših podatkov oz. nepooblaš─Źenega dostopa do vaših osebnih podatkov ne moremo zagotoviti.

 

11. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Vaše podatke bomo hranili dokler jih bomo potrebovali za zagotavljanje dostopa do produktov in uresni─Źevanje namena spletnega mesta oziroma dokler sami ne boste zahtevali izbrisa. Prav tako bomo podatke zadr┼żali in uporabili v primeru, da bo to od nas zahteval zakon in v primeru reševanja sporov in uveljavljanja dogovorov.

Vaših podatkov torej ne bomo hranili dlje, kot bo to nujno, upoštevajo─Ź:

 • Namen(e) uporabe vaših osebnih podatkov, v smislu nujnosti hrambe in uporabe podatkov z namenom uresni─Źevanja sprejetih pogodbenih obveznosti z vami ali za naše legitimne interese;
 • Zakonsko obligacijo, ki narekuje nujnost nadaljevanja obdelave vaših osebnih podatkov;
 • Zakonsko podlago, ki omogo─Źa nadaljevanje obdelave vaših osebnih podatkov.

Ko vaših podatkov ve─Ź ne bomo potrebovali, jih bomo izbrisali iz baze.

Za ve─Ź informaciji glede lokacije in ─Źasa hrambe vaših osebnih podatkov ter ve─Ź informaciji glede pravice izbrisa in prenosa nam pišete na [email protected].. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem mo┼żnem ─Źasu.

 

12. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Pridr┼żujemo si pravico, da ob─Źasno osve┼żimo to Politiko, z namenom uskladitve z aktualno zakonodajo, dopolnitve obstoje─Źih informaciji ter kot odziv na pravne in tehni─Źne spremembe. ─îe bo prišlo do kakršne koli obse┼żnejše spremembe, vas bomo o tem pravo─Źasno obvestili z elektronskim sporo─Źilom ali z obvestilom na spletnem mestu. V vsakem primeru vas prosimo, da od ─Źasa do ─Źasa preletite ta dokument.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali pomisleke glede naše Politike varstva osebnih podatkov nam pišite na [email protected].. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem mo┼żnem ─Źasu.

 

Skrbenstars.si