Politika varstva osebnih podatkov

Zadnjič osveženo: 7. november 2020

 

1. O politiki varstva osebnih podatkov

Namen Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) je seznanitev Naročnikov Uporabnikov ter drugih oseb (v nadaljevanju: Posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja DANU d.o.o., Ledarska ulica 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: podjetje, DANU, mi), lastnik in imetnik pravic portala Skrbenstars.si (v nadaljevanju: spletno mesto, Skrbenstars.si) ter pravicami Posameznikov na tem področju.

 

Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov.

 

 • V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:
 • kontaktne informacije podjetja in kontakt pooblaščene osebe za varstvopodatkov,
 • namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov Posameznikov,vključno s profiliranjem osebnih podatkovPosameznikov,
 • posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretjedržave,
 • čas hrambe posameznih vrst osebnihpodatkov,
 • pravice Posameznikov v zvezi z obdelavo osebnihpodatkov,
 • pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih

 

Kjer je to primerno, se določila, ki se nanašajo na Posameznike, uporabljajo tudi za vprašanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.

 

2. Upravljavec podatkov

V skladu z veljavno zakonodajo vas obveščamo, da bo vaše osebne podatke, zbrane na portalu, obdelovalo podjetje DANU, ki s tem prevzema vlogo upravljavca podatkov.

Vnos podatkov na spletnem mestu Skrbenstars.si je prostovoljen. Posameznik ima pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka in izbrisa svojih osebnih podatkov na način, ki ga omogoča to spletno mesto.

Zavezujemo se, da ne bomo vršili nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, varovanju zbirk osebnih podatkov in uporabi le-teh.

Zavezujemo se tudi, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v primeru vašega (vsakokratnega) izrecnega soglasja oziroma v primeru, da bomo v to primorani v skladu z zakonskimi obveznostmi.

Podatke o uporabi spletnega mesta lahko občasno delimo tudi z našimi pogodbenimi obdelovalci podatkov, kot so ponudniki analitičnih rešitev (Google Analytics), oglaševalske platforme in platforme za pošiljanje e-novic (Google Ad manager, Kajabi), ponudnikom tržnih analiz (MOSS/Fistnet d.o.o.*).

Nabor pogodbenih obdelovalcev se lahko od časa do časa spremeni. Navedenim partnerjem lahko posredujemo izključno anonimizirane podatke, s katerimi lahko opravljajo svoje storitve, ter s tem nam pomagajo zagotavljati normalno delovanje portala, prikazovanje oglasov, izvajanje meritev in analiz uporabe ter oglaševalskih aktivnosti.

*Podjetje Fistnet d.o.o. (DotMetrics) v namen raziskovanja obiskovanja spletnih strani zbira podatke o obiskanosti spletnih strani. Več informacij o politiki zasebnosti podjetja lahko najdete na naslednji povezavi: https://script.dotmetrics.net/privacy/privacycenter.html

Stremimo k temu, da pogodbenim obdelovalcem zagotavljamo podatke v skladu s splošno sprejetimi standardi v panogi, ter da jih le-ti uporabljajo le za dogovorjene namene. Lahko se zgodi, da pravilniki o zasebnosti pogodbenih obdelovalcev vsebujejo določena dodatna pravila in določila glede zbiranja in uporabe podatkov, kakor tudi dodatne prakse spremljanja, kot je uporaba piškotkov in podobnih tehnologij. Svetujemo vam, da občasno pregledate tudi njihove pravilnike o zasebnosti, saj vam ne moremo zagotoviti, da bodo podatke uporabljali v skladu s pogodbenimi obveznostmi.

 

3. Obdelava podatkov

Podjetje DANU je zavezano k varovanju vaše zasebnost. Politika varstva osebnih podatkov opisuje načine, na katere zbiramo, hranimo, uporabljamo in upravljamo s podatki, vključno z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate oziroma, ki jih zberemo na spletnem mestu.

 

4. Podatki, ki jih zbiramo o vas

Zbiramo lahko naslednje podatke o vas:

 • Kontaktni podatki (ime in priimek, elektronska pošta, ter naslov, poštna številka in kraj za potrebe izdaje računa)
 • Avtomatično zbrani podatki (IP naslov, tip brskalnika, operacijski sistem, privzeti jezik)
 • Tehnični podatki naprave, ki jo uporabljate (tip naprave, model, operacijski sistem, CPU in drugo)

 

5. Kako uporabljamo vaše podatke

Glavni cilji uporabe vaših podatkov so zagotavljanje storitve, optimizacija uporabniške izkušnje (izdaja računa, uporabniška podpora) ter ustvarjanje poročil za interno uporabo. Vse podatke hranimo na varnih strežnikih ponudnika Kajabi, ki podatke varuje in upravlja v skladu z globalno politiko varstva osebnih podatkov, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi: https://kajabi.com/policies/privacy.

Nameni uporabe podatkov so lahko naslednji:

 

 • Izvajanje in izboljševanje namena spletnega mesta;
 • Razumevanje vaših preferenc in izboljševanje vaše uporabniške izkušnje na spletnem mestu;
 • Odgovarjanje na vaša vprašanja, zagotavljanje pomoči uporabnikom;
 • Realizacija oglaševalskih in marketinških akcij;
 • Obveščanje o pomembnih spremembah na spletnem mestu, vključujoč spremembe pravilnikov, tehnična obvestila, novosti, varnostna opozorila in administrativna sporočila;
 • Obveščanje o produktih, promocijah, nagradah, dogodkih ter drugih obvestilih o produktih in storitvah podjetja DANU in naših partnerjev;
 • Pošiljanje spletnih novičk;
 • Za namene statistične obdelave;
 • Izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

 

6. Tehnologija spremljanja

Na Skrbenstars.si uporabljamo partnersko tehnologije za spremljanje uporabnikov, kot so piškotki, skripte in značke, s katerimi prepoznamo vašo napravo in si zapomnimo podatke o vaših obiskih. Informacije, shranjene v piškotkih, so lahko povezane z vašimi osebnimi podatki. Več podatkov vam je na voljo na tej povezavi: https://kajabi.com/policies/cookie-notice.

 

7. Obveščanje

Vašo elektronsko pošto lahko uporabljamo za različne namene obveščanja. Osnovni nameni obveščanja so:

 • omogočanje dostopa do kupljenih produktov;
 • obveščanje o novih produktih na spletnem mestu;
 • tehnična, administrativna in varnostna komunikacija.   

Obveščanje poteka s posredništvom zunanjih spletnih servisov (npr. Kajabi), ki omogočajo ustrezno prilagoditev komunikacije. DANU d.o.o. tudi v tem primeru prevzema odgovornost za ustrezno obravnavo vaših podatkov in vam zagotavlja vse pravice, ki izhajajo iz Politike.

 

8. Oglaševanje

Na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih Facebook profilih lahko objavimo oglase in v povezavi z oglaševanjem zbiramo podatke o vas in vaši napravi, kot so ogledi in interakcija z oglasi.

Vsi oglasi na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih Facebook profilih so pregledani in potrjeni s strani podjetja DANU.

Oglaševalci in njihovi analitični partnerji lahko o vas zbirajo podatke, kot so ogledi, trajanje sesij, kliki in druge oblike interakcije z oglasi, IP naslov z namenom analize, sledenja in merjenja uspešnosti oglasnih aktivnosti.

 

9. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Vaše pravice v povezavi s podatki, ki smo jih zbrali ob vaši uporabi spletnega mesta, so:

 • Zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov in vseh podatkov povezanih z našo uporabo in obdelovanjem vaših osebnih podatkov;
 • Zahteva za popravek ali izbris vaših osebnih podatkov;
 • Zahteva da omejimo našo uporabo vaših osebnih podatkov;
 • Pravica da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, in sicer v strukturiranem, splošno uporabljenem in strojno-berljivem formatu (npr. Excel) in pravica do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu podatkov;
 • Pravica ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namen; in
 • Pravica do umika soglasja za uporabo vaših osebnih podatkov.

Prav tako imate pravico da vložite pritožbo nadzornemu organu, to je Informacijskemu pooblaščencu, ki je dosegljiv na spletnem naslovu: https://www.ip-rs.si/.

V kolikor katerekoli od naštetih pravic ne uspete uveljaviti samostojno s pomočjo uporabniških nastavitev na spletnem mestu, vas vabimo, da nam pišete na [email protected]. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Pridržujemo si pravico do zavrnitve zahtev, ki se neargumentirano ponavljajo, so skrajno nepraktične, ogrožajo zasebnost drugih uporabnikov ali niso predvidene z aktualno zakonodajo.

 

10. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske mere zagotavljanja varnosti vaših osebnih podatkov in zaščite pred nepooblaščenim in nezakonitim dostopom, uporabo, obdelovanjem le-teh, kakor tudi zaščito pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodovanjem vaših osebnih podatkov.

 • Deljenje oziroma dodeljevanje dostopa do osebnih podatkov v najmanjšem možnem obsegu in z strogimi omejitvami zaupnosti;
 • Izobraževanje sodelavcev in zunanjih izvajalcev o pomenu zaupnosti ter ohranjanja zasebnosti vaših osebnih podatkov in s tem povezanih varnostnih ukrepov;
 • Redno testiranje in osveževanje varnostne tehnologije, kot sledi iz Politike partnerja Kajabi;
 • Sodelovanje z zanesljivimi ponudniki varnih strežnikov;
 • Ugotovitev identitete pred vsako podelitvijo dostopa do osebnih podatkov.

Čeprav bomo trudili dostop do vaših osebnih podatkov omejiti zgolj na pooblaščene osebe podjetja DANU ter zagotavljati povsem varne strežnike in varnostno tehnologijo za hrambo in varovanje vaših osebnih podatkov, vam 100% varnosti vaših podatkov oz. nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov ne moremo zagotoviti.

 

11. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Vaše podatke bomo hranili dokler jih bomo potrebovali za zagotavljanje dostopa do produktov in uresničevanje namena spletnega mesta oziroma dokler sami ne boste zahtevali izbrisa. Prav tako bomo podatke zadržali in uporabili v primeru, da bo to od nas zahteval zakon in v primeru reševanja sporov in uveljavljanja dogovorov.

Vaših podatkov torej ne bomo hranili dlje, kot bo to nujno, upoštevajoč:

 • Namen(e) uporabe vaših osebnih podatkov, v smislu nujnosti hrambe in uporabe podatkov z namenom uresničevanja sprejetih pogodbenih obveznosti z vami ali za naše legitimne interese;
 • Zakonsko obligacijo, ki narekuje nujnost nadaljevanja obdelave vaših osebnih podatkov;
 • Zakonsko podlago, ki omogoča nadaljevanje obdelave vaših osebnih podatkov.

Ko vaših podatkov več ne bomo potrebovali, jih bomo izbrisali iz baze.

Za več informaciji glede lokacije in časa hrambe vaših osebnih podatkov ter več informaciji glede pravice izbrisa in prenosa nam pišete na [email protected].. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

12. Vaše pravice v zvezi z vašimi podatki

Pridržujemo si pravico, da občasno osvežimo to Politiko, z namenom uskladitve z aktualno zakonodajo, dopolnitve obstoječih informaciji ter kot odziv na pravne in tehnične spremembe. Če bo prišlo do kakršne koli obsežnejše spremembe, vas bomo o tem pravočasno obvestili z elektronskim sporočilom ali z obvestilom na spletnem mestu. V vsakem primeru vas prosimo, da od časa do časa preletite ta dokument.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali pomisleke glede naše Politike varstva osebnih podatkov nam pišite na [email protected].. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

Skrbenstars.si