Prijava na novičke

Fotografirajte se! Tudi mamico! Pozitivni učinki skupnega fotografiranja na povezanost in ozaveščanje pomena družine

Feb 03, 2022

 Avtor: Luka Jan

V dobi nenehnih distrakcij, kopici opravkov in poplave informacij je družinska fotografija oziroma fotografija ljubezenskih parov postala precej več, kot le dobra fotka. V samem procesu fotografiranja velik del strnjenega časa razmišljamo o nama, o nas. Tega sicer nismo več vajeni, saj nas kar naprej nekaj zmoti in krade našo pozornost.

V primeru profesionalnega fotografiranja pa še prej razmišljamo tudi o oblekah in o prostoru, ki bo odražal to kar sva oziroma kar smo. Med fotografiranjem običajno telefone utišamo in tako smo tisto uro povsem osredotočeni nase, na partnerja, na nas. Tudi sama fizična bližina med fotografiranjem zbližuje, nas povezuje. Imamo se lepo!

In ne nazadnje končni rezultat – fotografija sama sporoča – midva sva par ali mi smo družina. V kolikor jo obesimo na vidno mesto, nas ves čas opozarja na najino oziroma našo povezanost. Četudi tega ne ozavestimo, naša podzavest pije podobe okoli nas. To je v svoji seriji Nadzor misli (Mind control) iz leta 2000 lepo dokazal Derren Brown, ko je z izbranimi podobami obdal dva kreativca iz priznane oglaševalske agencije, ki sta nato praktično poustvarila njegovo v naprej pripravljeno podobo.

Midva z Majo sva pri naši družinski fotografiji vse skupaj še malo bolj zakomplicirala. Okoli rojstnih dni otrok nam poskušava organizirati družinsko fotografiranje. Ker sta približno pol leta narazen, se organizirano fotografiramo vsakih 18 mesecev. V vsako fotografiranje pa dodamo tudi temo, ki vsakič odraža eno od naših skupnih vrednot. Ko bomo poslikali vseh sedem naših temeljnih družinskih vrednot, jih bova dala razviti na platna in obesila v dnevno sobo – da bova na en način zajela, kako hitro sta otroka zrasla in na drug – preko zanimivih fotografij sporočala in obenem nas spominjala, kaj nam je vsem pomembno, vredno.

 Poznam pa tudi pare, ki so profesionalno fotografiranje izkoristili kot neke vrste vizualizacijo želene prihodnosti. Lokacijo so izbrali sami in vanjo na nek način vključili stvari, ki so jim v naslednjih nekaj letih pomembne. Lahko gre za materialne stvari ali pa razpoloženje na fotografijah. Par, ki se je želel bolj povezat z naravo se je tako slikal, obdan s poljem sončnic. Slika ju je tako opominjala na zadani cilj. Zavestno in nezavedno.

 Pa še na en vidik bi rada opozorila. Vkolikor imata že otroke, se res potrudita, da bo čim večkrat na fotografiji tudi mamica. Pogosto so prav mame tiste, ki lovijo vse trenutke in premiere v večne spomine, one pa pogosto ostanejo za objektivom. Otroci bodo, ko zrastejo, želeli videti tudi njo, srečno, na vaših družinskih fotografijah

 Zaradi vsega zgoraj naštetega smo se pri SkrbenStars.si odločili, da vam skupaj s priznano (vendar prav nič 'običajno') družinsko fotografinjo Nino Roydo za vse zaljubljene družine in pare pripravimo Valentinov paket, kjer boste ob nakupu Pomenkov, spletnega programa za pare, brezplačno prejeli še ljubezensko oziroma družinsko fotografiranje v Arboretumu Volčji potok.

Tako dobita dvajset zmenkov malo drugače in odlične fotografije! Če se prijavita med prvimi 30, pa dobita še brezplačen vstop v čudoviti park Arboretum.

Prijave in podrobnosti na >>POMENKI<<- vendar pohiti, ponudba velja le do 10. februarja in je tudi količinsko omejena.

 

Preveri vse naše spletne tečaje

Spletni tečaji SkrbenStarš >

Vsak teden novi e-nasveti strokovnjakov! 

Pridruži se skrbnim staršem, ki vsak teden brezplačno prejemajo aktualne nasvete strokovnjakov s področja zdravja, razvoja, odnosov in čustvovanja otrok in družine.