Prijava na novičke

Priporočila, s čim otroku dodatno pomagati pri kašlju

Mar 30, 2021

Moja priporočila, s čim otroku dodatno pomagati pri kašlju

Pri kašlju pri otroku je treba vedno ukrepati. Če spadate med starše, ki se radi poslužujejo preventive in naravnih zdravil ob prvih znakih bolezni, potem naj vam zaupam štiri stvari, ki se pri nas najbolje obnesejo za preprečevanje in blaženje kašlja. 

  1. VLAŽILEC ZRAKA IN ETERIČNA OLJA

V zimskem času se priporoča 40-50% vlaga v prostoru, zaradi katere bo tudi nosek manj zamašen. Od eteričnih olj se priporoča sivka, otrokom, mlajšim od enega leta,največ ena kapljica v prostoru, starejšim od leta pa tudi na primer  čajna mirta. 

  1. BALZAMIČNA MAZILA

Mazilo z materino dušico lajša kašelj, pospešuje izločanje sluzi, olajša dihanje pri zamašenih dihalnih poteh. 

  1. SOLNA SOBA

Ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam.

Suh solni aerosol ustvarja hipobakterijsko, z negativnimi ioni nabito atmosfero, zaradi česar naj bi se sluz lažje izločala iz dihalnih poti.

Nam so obiski solne sobe zelo pomagali pri ponavljajočem se kašlju.

  1. TRPOTČEV ČAJ/ SIRUP 

Izvlečki ozkolistnatega trpotca olajšajo izkašljevanje in vplivajo na zmanjšano nastajanje gnojnega izmečka. Ozkolistnati trpotec deluje protivnetno, protivirusno, protibakterijsko in obenem imunostimulativno.

Dobra alternativa je tudi navadni slez.

 

Simona Korenčan, dr. med.

Preveri vse naše spletne tečaje

Spletni tečaji SkrbenStarš >

Vsak teden novi e-nasveti strokovnjakov! 

Pridruži se skrbnim staršem, ki vsak teden brezplačno prejemajo aktualne nasvete strokovnjakov s področja zdravja, razvoja, odnosov in čustvovanja otrok in družine.