Prijava na novičke

Nosilka, na pomoč!

Nov 16, 2022

 

Avtor: Tadeja Šterk, certificirana svetovalka za nošenje otrok

Od rojstva naprej je nosilka odličen sopotnik ob različnih tegobah odraščanja vaše male štručke. 

Prebava se razvija, boli trebušček

V prvih najranljivejših mesecih ti nosilka razbremeni roke, dojenčku pa nudi primeren položaj, ki ugodno vpliva tudi na boleč trebušček.

Tvoja bližina, vonj, bitje srca in toplota telesa bodo otroku pomagali pri nežnejšem prehodu iz varnega zavetja maternice na ta svet, poln glasnih zvokov in močne svetlobe. 

Tudi očka se lažje poveže z dojenčkom, ko je ta v elastičnem traku, saj mu ni treba ves čas skrbeti, ali dojenčka pravilno drži. 

 

Foto: Freepik.com

Na pomoč, prihajajo zobki

Končno mine obdobje krčev, pa že dojenčku izrašča prvi zobek. Pogosto joka, želi v naročje, tudi uspavanje je napornejše. Primerna nosilka ti bo pomagala pri nošenju otroka, roke pa boš imela proste za neodložljive opravke. Pomembno je samo, da nosilka ustreza tako tebi, kot tudi otroku. Tako bo nošenje udobno za oba. Nosilke se lahko poslužiš tudi ponoči! 

Foto: Freepik.com

Mamica, težko mi je zaspati

Ima tvoj dojenček težave s spanjem? Se večkrat prebuja in želi spati samo v naročju? Včasih je lepo zaspal med vožnjo z vozičkom, zdaj pa tega ne mara več? 

Z nežnim pozibavanjem v nosilki sem ter tja bo uspavanje lažje, in skupaj bosta uspešneje prebrodila spalne regresije. Nošenje v nosilki pripomore k bolj usklajenem cirkadialnem ritmu. Skupaj se tako lahko odpravita tudi na svež zrak, da bo spanje še prijetnejše. Kombinacija mehkega objema, svežega zraka, starševega naročja in ritmičnega pozibavanja zaziba v spanje tudi najzahtevnejše dojenčke. Starši pa imate med tem proste roke za starejšega otroka ali domačega ljubljenčka. 

Foto: Freepik.com

Ko je dojenček prehlajen

Jesenski čas je prinesel obdobje prehladov. To ste verjetno že občutili tisti, ki imate starejšega otroka v šoli ali vrtcu. Smrkanje in vročina sta zelo pogosta spremljevalca tega obdobja.

Kako si pri bolezni lahko pomagate z nosilko? Stik kože na kožo pri majhnih dojenčkih pripomore k uravnavanju telesne temperature. Kako to narediš? Otroka slečeš do pleničke (pustiš mu samo bombažne nogavičke) tudi sebe slečeš, potem pa se oba zavijeta v elastični ali tkan trak. Tako bo tvoje telo nižalo telesno temperaturo dojenčku. Prehlajeni dojenčki so tudi bolj razdražljivi in jih nošenje lahko pomiri, ti pa se hitreje odzoveš na njegove potrebe, saj je otrok blizu. Pokončen položaj v nosilki tudi olajša dihanje, kadar je nosek zamašen. 

Foto: Freepik.com

Ne spreglej, da na Facebooku trenutno poteka tudi nagradna igra, v kateri te lahko z malo sreče obdarimo z nosilko Nuna Cudl Softened Denim. Nagradno igro najdeš tukaj!

(daj v okvir z barvno podlago zgornji tekst)

 Spletni tečaj 𝐕 𝐎𝐁𝐉𝐄𝐌𝐔 𝐍𝐎𝐒𝐈𝐋𝐊𝐄 bo v pomoč vsem tistim, ki že imate nosilko, pa ne veste ali je otrok pravilno nameščen in tistim, ki se v poplavi različnih priporočil in nosilk na tržišču izgubite v ponudbi. S kodo OBJEM30 ga zdaj lahko dobite kar 30% ceneje. https://www.skrbenstars.si/v-objemu-nosilke

 

Preveri vse naše spletne tečaje

Spletni tečaji SkrbenStarš >

Vsak teden novi e-nasveti strokovnjakov! 

Pridruži se skrbnim staršem, ki vsak teden brezplačno prejemajo aktualne nasvete strokovnjakov s področja zdravja, razvoja, odnosov in čustvovanja otrok in družine.