Prijava na novičke

V čem se srečni pari razlikujejo od drugih?

Jan 25, 2022

Avtor: Luka Jan

 

Pred dobrimi dvajsetimi leti so v laboratoriju za medosebne odnose na Univerzi v New Yorku dva neznanca pripravili do tega, da sta se zaljubila. Vstopila sta v sobo, se usedla drug proti drugemu in …

… si odgovorila na 36 vprašanj, ki so postajala vedno bolj osebne narave. Na koncu sta si štiri minute globoko zrla v oči. Šest mesecev kasneje sta se poročila, raziskovalci pa so bili povabljeni na svatbo.

Lepa pravljica, a ne? Niti ne. Poskus so od takrat velikokrat ponovili z zelo uspešnimi rezultati razvijanja globoke povezanosti. Zanimivo, kako malo je potrebno za razvoj ljubezni in pristnega stika, a hkrati, kako hitro ju izgubimo, če ne negujemo našega odnosa.

Ko smo ujeti v rutino, delo in hišna opravila. Ko samo plujemo skozi življenje, ki nas nosi sem ter tja. Brez nekega pravega cilja.

 

V ČEM SE SREČNI PARI RAZLIKUJEJO OD DRUGIH?

Raziskave številnih psihologov in pričevanja parov so pokazala, da obstajata dve ključni razliki med uspešnimi, srečnimi pari s trajno ljubeznijo in vsemi ostalimi.

Prva: srečni pari so vedno našli čas drug za drugega s 100% pozornostjo in prisotnostjo. Znali so se ustaviti in biti v trenutku, skupaj. 

Druga razlika: srečni pari so ostali radovedni o svojem partnerju in so obenem svoje izkušnje, občutja in načrte delili drug z drugim. Nikoli se niso nehali spoznavati. Vse se spreminja. Tudi tvoj partner.

Veš kaj mu danes največ pomeni? Kako je to drugače od dneva, ko sta se spoznala?

 

PROGRAM ZA RAZVOJ DOLGOTRAJNE IN GLOBOKE POVEZANOSTI Z DOMAČEGA KAVČA

Ta dva pogoja za razvoj dolgotrajne globoke povezanosti in prepričanje, da si lahko vsak par SAM ustvari in ohrani ljubečo zvezo, topel dom in čudovito prihodnost, sva za SkrbenStars.si in za vaju združila v serijo intimnih zmenkov z domačega kavča ali »Pomenkov«, kot sva jih poimenovala.

Zato, da si bosta vzela čas drug za drugega, se nasmejala, povezala in se na zmenku doma na zanimiv način pogovorila o vaju in vajini družini ter o tem, kaj konkretno si želita v vajini, v vaši prihodnosti.

Da lahko pride na površje to, kar vaju dela posebna in kar vaju najbolj navdušuje. 

 

INTIMNO, SAMO VIDVA

Pomenki niso ne tečaj niti svetovanje! So skupek zanimivih in preverjenih aktivnosti, tehnik in vprašanj, ki vama bodo omogočile, da se bosta odprla in iskreno pogovorila o vajinih željah in pričakovanjih ter se skupaj uskladila glede prihodnosti. Nekatere so osredotočene na povezovanje, druge na usklajevanje, spet tretje vaju vodijo do oblikovanja dolgoročne vizije.

Kdo sta? Zakaj se imata rada? Kaj vama je pomembno? Kaj vaju moti in bi rada spremenila? Kaj si želita čez 5, 10 let?

Spletni program Pomenki je namenjen parom, ki si želijo sami poglobiti partnersko zvezo in skupaj usklajeno graditi prihodnost.


Midva sva vama pripravila aktivnosti, vidva pa si vzameta čas in si z njihovo pomočjo res pogledata v oči!

 

KAKO POMENKI POTEKAJO

 20 romantičnih večerov poteka po podobnem principu. Najprej si ogledata navodila za aktivnost,

nato pa se lahko umakneta v udobje domačega kavča ali kamorkoli, kjer vam je lepo ter pustita elektronske naprave pri miru. V roke vzameta natisnjene predloge, včasih še šop post-it listkov in si za eno do dve uri pustita biti spet vidva, kot takrat, ko sta se šele spoznavala. V kolikor vama kakšna tematika ni blizu, pa jo enostavno preskočita. Tako si lahko tudi v tej novi normalnosti privoščita nekaj več, kot le dober film na Netflixu. 

 

Privoščita si lahko Pomenke.

 

Več o Pomenkih najdete   >>TUKAJ<< , kjer do 1.2.2022 poteka tudi predprodaja po kar 50% znižani ceni!

Preveri vse naše spletne tečaje

Spletni tečaji SkrbenStarš >

Vsak teden novi e-nasveti strokovnjakov! 

Pridruži se skrbnim staršem, ki vsak teden brezplačno prejemajo aktualne nasvete strokovnjakov s področja zdravja, razvoja, odnosov in čustvovanja otrok in družine.